Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Vesi kielellä vegejouluherkkujen äärellä – poimi täältä parhaat ohjeet!

Kirjoitettu: 15.12.2016 22:42


Hillan vegeleipomukset Christmas carnevalin hitti


SYKETTÄ-ohjaaja ja ravitsemusterapeutti Hilla oli taikonut pöydän täyteen vegaanisia jouluherkkuja SYKETTÄ Christmas carnevalia varten. Kuhina vain kävi, kun nälkäiset jumppaajat ja muut karnevaalikävijät pääsivät maistelemaan herkkuja. Reseptejä kysyttiin paljon, joten ole hyvä, tässä ne nyt ovat! Tee joulupöytään perheen ja ystävien iloksi tai ikiomiin herkkuhetkiin yksin naposteltavaksi.


Taateli-kaurapallot


2 dl kaurahiutaleita (osan voit halutessasi korvata mantelijauholla)
150 g kuivattuja pehmeitä taateleita
2 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
2 rkl vettä
2,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
Pinnalle kookoshiutaleita


Banaani-kanelikakku


Tee ohje kaksinkertaisena, jos haluat tehdä pellillisen kakkua!

3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 ½ tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
⅛ tl suolaa
2 banaania
2 ½ dl soijamaitoa
1 dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
vegaanista margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten

Kuorrute:

2 dl tomusokeria
1/2 tl kardemummaa
1,5 rkl vettä

Pinnalle pähkinärouhetta (jos haluat)


Luumu-rahkaruudut


5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
1,75 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl kasvimaitoa
125 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)

Lisäksi:

400 g soijarahkaa (esim. Alpro GoOn)
300 g luumumarmeladia (paistonkestävää)

Kauramuruseos:

2 dl kaurahiutaleita
50 g vegaanista margariinia
0,5 dl sokeria


Paahdetut hunajamantelit


3 dl (2 pss) kuorimattomia manteleita
2 rkl hunajaa (voi korvata siirapilla)
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä
1/2 dl sokeria
3 tl kanelia
1/2 tl suolaa

 

 





Kommentoi